نقش والدین در پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بهار اهواز ،دکتر سیما اورنگ روز یکشنبه بیان کرد: در سالهای اخیر مراسم سنتی چهارشنبه سوری تبدیل به بازیهای خطرناک با مواد منفجره و محترقه و تهدیدی جدی برای سلامتی افراد به ویژه کودکان و نوجوانان شده است.
وی افزود: مردم باید از خطرات مواد منفجره و آتش افروزی آگاه باشند و بدانند کودکان و نوجوانان به طور ذاتی کنجکاو هستند که این موضوع آنها را در معرض خطر قرار میدهد، بنابراین با مسوولیت پذیری، رفتار صحیح (نظیر استفاده درست از مواد محترقه و ترقه و…) را باید به آنها آموزش دهند و به ویژه در چهارشنبه آخر سال با نظارت ویژه بر رفتار اطرافیان از احتمال وقوع این حوادث پیشگیری کنند.
اورنگ ادامه داد: بسیاری از والدین، بدون آگاه سازی و آموزش مناسب فرزندانشان، سعی میکنند با توسل به زور و اجبار، آنها را از کاری منع یا به کاری ترغیب کنند ولی این شیوه معمولا با شکست همراه است. باید به شخصیت فرزند احترام گذاشت و از جریحه دار کردن غرورش پرهیز کرد. والدین با آموزش خطرهای چهارشنبه سوری و شیوه مقابله با این خطرها میتوانند از سلامتی فرزند خود محافظت کنند.
سرپرست گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت خوزستان گفت: شایعترین حوادث چهارشنبه سوری سوختگی درجه یک(سطحی) است ولی سوختگیهای درجه دو(شدید) و درجه سه (شدیدترین نوع سوختگی) نیز در حوادث چهارشنبه سوری، زیاد دیده میشود.
وی اضافه کرد: قطع عضو و عفونت ثانویه، ۲ عارضه خطرناک از میان عوارض زودرس سوختگی هستند و اختلال اعصاب و روان، به ویژه افسردگی، یکی از عوارض دیررس سوختگی است؛ اگر شدت سوختگی خیلی زیاد باشد، حتی گاهی ممکن است کار مصدوم به مرگ نیز بینجامد.
اورنگ ادامه داد: اصابت تـرکشهای نـاشی از انفجار مواد محتـرقه به چشم، باعث بروز آسیب هـایی در ناحیه پلـک و چشم میشود و گاهی حتی به نابینایی میانجامد؛ مراجعه سریع به چشم پزشک، در صورت برخورد هر شی به چشم، شدت ضایعه را کاهش میدهد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید