کتاب طبیب بزرگ بختیاری در اهواز رونمایی شد
به گزارش پایگاه خبری بهار اهواز، نماینده مردم مسجدسلیمان، لالی، هفتکل و اندیکا در مجلس شورای اسلامی عصر جمعه در این آیین ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم حاج حسن آقا حاتمی و تاکید بر ضرورت انتقال مطالب ارزشمند وی به نسلهای جدید اظهار داشت: برای گفتن فضایل این بزرگمرد تاریخ ایران بیش از طبابت باید به منش و بزرگی وی در مناطق محروم اندیکا اشاره کرد که به نوعی پناهگاهی برای مردم بود.
علیرضا ورناصری افزود: در سالهای دور در این منطقه دسترسی مردم به بهداشت و درمان وجود نداشت و وجود این طبیب بزرگ سرمایه ای ارزشمند برای مردم بود.
وی با بیان اینکه مراکز آموزشی و علمی باید روی علم و دانش این شخصیت بزرگ کار کنند اظهار داشت: این طبیب در کنار طبابت نیم نگاهی نیز به بحث طب سنتی داشت لذا مراکز علمی باید به صورت تخصصی به تلاش های وی در این زمینه توجه کنند و از دانش وی برای انتقال تجربه به نسلهای جدید بهره مند شوند.
نماینده مردم مسجدسلیمان، لالی، هفتکل و اندیکا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این نوع از طب سنتی باید برای نسل امروز بازگو شود و ظرفیت های لازم برای آموزش به نسل جوان فراهم گردد ضمن اینکه باید به شخصیت های این خطه بیشتر از گذشته پرداخته شود.
وضعیت جامعه در حوزه کتاب و کتابخوانی مناسب نیست
عضو شورای شهر اهواز نیز گفت:خوزستان دارای چهره های شاخصی است که باید شناسایی شوند و تا زمانی که در قید حیات هستند از آنها تقدیر و به جامعه معرفی شوند.
حجت اله زارعزاده افزود: اکنون وضعیت جامعه در حوزه کتاب و کتابخوانی مناسب نیست و هرچه جلوتر می رویم سرانه مطالعه هموطنان از سرانه جهانی پایین تر می رود.
عضو شورای شهر اهواز گفت: در عصر معاصر و در انفجار تکنولوژی و اینترنت به تدریج انس و الفت مردم با مطالعه کاهش پیدا کرده و این یکی از چالشهای جدی عصر حاضر است.
وی گفت: اکنون در کمیسیون فرهنگی شورای شهر اهواز و معاونت فرهنگی و اجتماعی این شورا با برنامهریزی طرح های تشویقی در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بخصوص برای کودکان، نوجوانان و جوانان با استفاده از ظرفیت خوب سراهای محله و فرهنگسراها پیش بینی شده است.
زارعزاده بیان کرد: فرهنگسراها مکان مهمی برای تجمع مردمی هستند و یکی از برنامههای پیشبینی شده از سوی شورای شهر اهواز تکمیل فرهنگسراهای نیمه تمام تا سال آینده است.
وی با اشاره به تلاش شورای شهر اهواز در راستای توسعه برنامه های فرهنگی به ویژه ترویج فرهنگ کتابخوانی گفت: این شورا در تلاش است تا تمام طرح های نیمه تمام از جمله فرهنگسراها را هرچه سریعتر در سطح شهر اهواز تکمیل کند.
حجت الاسلام قندعلی مدیر تبلیغات اسلامی مسجدسلیمان نیز در این آیین گفت: مرحوم حاج حسن آقا حاتمی با وجود محدودیت امکانات و خزانه ای که از کتابها و فضای مطالعاتی آن زمان خالی بود توانست با بهرهگیری از نبوغ ذاتی خود از امکانات محدود منطقه برای کمک به درمان مردم استفاده کند.
پیشرفت تکنولوژی از اهمیت مطالعه نمی کاهد
همچنین دبیر اجرایی آیین رونمایی از کتاب طبیب بزرگ بختیاری گفت: با وجود گسترش تکنولوژی و فناوریهای جدید علمی همچنین بهرهگیری از دنیای فناوری اطلاعات در امور روزانه بیشاز پیش نیاز به گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جوامع احساس میشود.
کوثر کریمی افزود: هرچند که زندگی در دنیای امروز مجال و فرصت کمتری به افراد میدهد تا زمان بیشتری را پای میز مطالعه و خواندن کتاب صرف کنند و افراد اطلاعات خود را از سایتها و دنیای مجازی دریافت می کنند اما بازهم از اهمیت مطالعه کاسته نخواهد شد.
وی یادآور شد: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی به ویژه در سنین کودکی و نوجوانی سبب فرهنگسازی عمیق در جامعه می شود از سویی مطالعه کتاب هایی با موضوع های گوناگون و مبتنی بر فرهنگ هر جامعه نقش بسزایی در شکلگیری هویت فرهنگی و اجتماعی افراد داشته و مانعی در مسیر تهاجم فرهنگی بیگانه است.
کریمی گفت: اکنون با باز شدن دوباره پای طب سنتی به مباحث پزشکی، یک نوع جدال و کشمکش بین منتقدان و طرفداران هر ۲ علم به وجود آمده که سبب شده هر کدام با رجوع به سابقه و پیشینه خود با دلایل و مباحثی سعی در قانع کردن دیگری و در نهایت جامعه در بهره گیری بهینه از دستاوردهای خود داشته باشند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید