بخش پرسش و پاسخ در نشست خبری استاندار خوزستان
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بهار اهواز ، در نشست خبری استاندار خوزستان با رسانه های استان جمعی از خبرنگاران سوالات خود را در حضور صادق خلیلیان مطرح کردند:
سوال: کوثر کریمی خبرنگار مهر : رویکرد شما برای جلوگیری از طرح های انتقال آب / استاندار خوزستان اعتقادی به تعطیلی برای کرد و غبار ندارد نظر شما چیست؟
در جلسه هیئت دولت مطرح شد که حقآبه استان خوزستان باید محفوظ بماند و رئیس جمهور نیز در سفر خود به خوزستان مطرح کردند و این وعده را دادند که این حقآبه در خوزستان بماند.
طرحهای انتقال آب از سرشاخههای کارون از دولت مرحوم رفسنجانی مصوب شد که در حوزه کوهرنگ و استان چهارمحال و بختیاری است این استان مانند یک کاسه آب است که بخش عمدهای از آبهای کشور به صورت باران در آن ریزش میکند و به طور طبیعی حرکت بخش عمدهای از آب به سمت رودخانه های خوزستان بوده ولی بخشی دیگر نیز به سمت زایندهرود میرود در دولتهای مختلف از این سرشاخهها انتقال آن انجام شده است.
نمیتوانیم جلوی طرحهایی که مصوب شده و در حال اجرا است را بگیریم اما برخی از طرح های نیمه کاره باقی ماند و در دولت روحانی نیز این طرح ها دنبال شد اما به صورت طبیعی با هر نوع انتقال آب که مقوله بحثهای زیست محیطی است و حقآبه خوزستان را کاهش دهد ، مخالف هستیم.
در خصوص تعطیلی و بحث گرد و غبار باید توازنی میان شرایط طبیعی استان خوزستان و چرخش فعالیتها داشته باشیم. نباید بگوییم تعطیلی مطلق و نباید بگوییم تعطیل نباشد؛ در زمان کرونا پروتکل ها را رعایت کردیم تا به سمت عادی سازی فعالیتها سوق پیدا کردیم.
در زمان گرد و غبار و با توجه به خطرات آن برای اقشار آسیب پذیر سعی داریم با برنامهریزی دقیق برای دانش آموزان تصمیماتی را جداگانه بگیریم تا به سایر بخش های جامعه آسیب وارد نشود.
سوال : سلامات پایگاه خبری جنوب خوزستان: هشت ماه از دولت میگذرد و استاندار ویژه معرفی شده اما هنوز در زمینه انتصاب ها حدود ۷۰ درصد مدیران مربوط به دولت قبل است ؟ و اینکه گفتند استاندار چنین بار استعفا داده است؟
استعفای بنده صحت ندارد و برخی ها دنبال حاشیه هستند ؛ یک بار هم گفتند ما قهر کرده ایم در حالی که به تهران رفته بودیم و به دلیل مشکلاتی چند روزی را در قرنطینه بودیم.س
همچنین سفر وزیر کشور به استان باعث شد مسیری را با ایشان با بالگرد همسفر باشیم اما بازهم گفتند که وزیر کشور واسطه شده است تا ما به استانداری بازگردیم.
در زمینه تغییر فرمانداران تاکنون حدود ۱۸ فرماندار را تغییر داده ایم اما چند فرماندار نیازی به تغییر نداشتند؛ برخی استانها تا این اندازه هم تغییرات انجام نداده اند اما اگر منظور تغییرات مربوط به ادارات کل است، اینجا وزراتخانه ها باید در این زمینه تصمیمگیری کنند و ما تنها میتوانیم پیشنهادات خود را ارائه دهیم.
اما اینکه چرا یک وزارتخانه روند کندی دارند که این موضوع را باید رسانه ها از آنها جویا شوند.
بازگشایی مدارس در ستاد ملی کرونا تصمیمات گرفته شده و تمامی اعضای ستاد به یک تصمیم مشترک می رسند؛ اینکه کلاس ها در خوزستان به صورت مجازی برگزار شود از طرف ستاد ملی کرونا پذیرفته نشد اما سعی شده برخی از مدارس سرعت آموزش را بالا برده و تا نیمه اردیبهشت ماه کلاس ها را به پایان برسانند.
سوال : مرتضی آژند کاوش خبر : استاندار ویژه باید کارهای ویژه ای انجام دهد و مسئولیتهای اجتماعی را جدیتر بگیریم.
خوزستان استان محرومی نیست اما دارای نقاط محرومی است و یک سری زیرساخت ها باید تقویت شود؛ زیرساخت های ریلی و شبکه آب و فاضلاب میتواند بخش عمده ای از این محرومیت ها را برطرف کند.
در زمینه مسئولیت های اجتماعی شرکت هایی هستند که باید به تعهدات خود عمل کنند، استفاده از نیروهای بومی در شرکت ها ضروری است. اگر پای کار باشیم این مشکلات قابل رفع است.
سیاستگذاری کردیم برخی شرکتها و کارخانههای بزرگ حسابهای خود را به خوزستان منتقل کنند و اینکه باید مالیاتهای خود را در خوزستان پرداخت کنند اما برخی ها جوسازی کرده بودند که استاندار خوزستان بخشنامه چهار ماده ای ارایه داده در حالی که این بخشنامه کاملا قانونی بوده و خلاف آن اگر انجام می شد کار غیر قانونی بود.
شرکت ها موظف هستند در یک سری از پروژه ها مشارکت کنند اما مدعی بودند که در سالهای مختلف پروژه هایی را اجرا کرده اند و وقتی پیگیری کردیم به غیر از پنج شرکت هیچ شرکتی پاسخ نداد و مشخص نبود چرا جوابی ندادند ؛ به همین جهت شورای راهبری با حضور آن ها تشکیل دادیم و گفتیم تمام منابع باید در زمینه مسئولیتهای اجتماعی به صورت شفاف مطرح و تامین اعتبار شود.
سوال : شایان حاجی نجف خبرگزاری ایسنا : در زمینه اشتغال باتوجه به سفر رییس جمهور گفته بودند ۱۵۰ هزار شغل مصوب شده و قرار بوده این میزان اشتغال ایجاد شود ، بگویید در این زمینه چه کارهایی تاکنون انجام شده است؟/ تنش آبی در استان خوزستان و باتوجه به بارش های که داریم امسال چه برنامه ای پیش بینی شده که باعث نارضایتی مردم نشود؟
در مصوبات سفر رییس جمهور سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای حمایت از شرکت ها و کارخانجات مصوب شد که کمک شایانی برای اشتغالزایی می کن. اکنون حدود ۵۰۰ شرکت صنعتی و کارگاه فعال یا نیمه فعال و تعطیل داریم. در جاهایی سرمایه گذاری انجام شده اما به مشکل برخورده ایم که باید در اولویت قرار گیرند.
برخی از آن ها با بانک ها و امور مالیاتی مشکلاتی دارند که در کارگروه تسهیل در امر تولید به آن ها کمک می کنیم. سعی داریم ظرف دو سال آینده موضوع بیکاری در استان را بهتر مدیریت کنیم.
در زمینه مشکلات تنش آبی نیز سال گذشته با تغییر الگوی کشت و مدیریت آب توانستیم بخش عمده ای از مشکلات را برطرف کنیم و اکنون در حوزه کرخه بیشترین مشکلات را داریم چرا که در استان های ایلام ،کردستان و ایلام بارندگی های خوبی نداشتیم و همین امر باعث شده نتوانیم آب مورد نیاز را ذخیره کنیم.
سوال: عادل سعیدی پور پایگاه پینوشت: مشکلات طرح ۵۵۰ هزار هکتاری در حوزه زاگرس شمالی تمام شهرها برنامه ای تدوین شده ولی برای باغملک ، دزپارت و هفتکل برنامه ای مشاهده نشده است.
طرح ۵۵۰ هزار هکتاری از سال ۱۳۷۵ مطرح بوده و پس از سفر رهبر معظم انقلاب به خوزستان این موضوع دنبال شد و تا سال ۱۳۸۸ این وضعیت همچنین راکت بود در آن زمان یک آسیب شناسی صورت گرفت که چرا این امر هنوز با وجود تاکید رهبر معظم انقلاب هنوز محقق نشده است که متوجه شدیم که این طرح سازمان اجرایی و ردیف بودجه ندارد که پس از آن جهاد نصر به عنوان سازمان مورد نظر انتخاب شد و ردیف بودجه نیز برای آن در نظر گرفته شد.
جهاد نصر پشتیبانی جنگ در جهاد سازندگی بود و از آن ها خواستیم مانند دوران دفاع مقدس به خوزستان کمک کنند. تا سال ۱۳۹۷ ، حدود ۷۷ هزار هکتار را اجرایی کرده بود و حدود ۱۰۰ هزار هکتار هم در دست اقدام داشت.
دولت قبل علاوه بر بودجه های مصوب، اعتباری را برای پایان دادن به این طرح از صندوق توسعه ملی دریافت کرد اما نمی دانیم چرا این موضوع محقق نشد .
در دولت دهم اقدامات خوبی انجام شد اما در دولت گذشته تنها ۲۹۵ هزار هکتار محقق شد که این دو فاز کردن پروژه باعث شد بخشی از کار باقی بماند.
بخش دوم حدود ۲۵۵ هزار هکتار مانده که نیازمند تامین مالی است و به عهده وزارت جهاد کشاورزی است . در جلسه حضور معاون اول بحث آن مطرح شده و از وزارت جهاد خواسته شد تا نقشه راه برای ما مشخص شود که در حال حاضر این آخرین اقدامی است که پیگیر آن هستیم.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید