اقوام شریف خوزستان با آیینهای سنتی و دیرینه به استقبال رئیسجمهور میروند / رسیدگی به پروژههای آبرسانی، فاضلاب و مترو از مهمترین برنامههای سفر دکتر پزشکیان است
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بهار اهواز، سید محمدرضا موالیزاده دوشنبه شب در گفتوگوی زنده از شبکه استانی صدا و سیمای مرکز خوزستان با اشاره به سفر رئیس جمهور، اظهار کرد: در سفر رییس جمهور محترم به استان خوزستان که در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه انجام میشود، برنامههای متعددی از جمله دیدار با اقشار مختلف مردم پیش بینی شده است.
وی با اشاره به شعار خوزستان همدل، گفت: خوزستان همیشه در طول تاریخ همدل بوده و اقوام در کنار هم زیست زیبای اجتماعی را رقم زدهاند و در جای جای تاریخ، هیچگاه نبوده که در خوزستان بین اقوام درگیری قومی رخ و یا حوادثی ایجاد شود و این نشان دهنده درهم تنیدگی قوی در استان بین اقوام وجود دارد.
استاندار خوزستان ادامه داد: این موضوع از ابعاد مختلف قابل مطالعه است و آن هایی که با این مقوله سر و کار دارند، کاملا به این یافته دست پیدا می کنند که اقوام خوزستان در طول قرون تاریخ در کنار هم با همدلی و اتحاد زندگی کردند، این یک شعار نیست بلکه یک واقعیت است و تاریخ مستندی بر این موضوع است.
وی بیان کرد: دیدارهای مردمی با حضور اقوام مختلف استان، نخبگان، فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و فعالان اقتصادی از جمله برنامههای دکتر پزشکیان در سفر به خوزستان است که قطعا این دیدارها آثار و نتایج مثبتی به دنبال خواهند داشت.
استاندار خوزستان تاکید کرد: خوزستان بیش از ۶۴ هزار کیلومتر وسعت داشته که شامل ۳۰ شهرستان و ۸۸ شهر است؛ سه اقلیم کوه پایه ای ، جلگه ای و اقلیم آبی دارد که به خلیج فارس منتهی می شود و هر یک از شهرستان ها دارای قابلیت و ظرفیت های متعددی است.
وی بیان کرد: چند پروژه آبرسانی بزرگ داریم که از دولت سیزدهم آغاز شد که باید تداوم پیدا کند، یکی از آن ها پروژه آب غدیر است که آبادان و خرمشهر و اهواز و شادگان را در بر می گیرد که برای این پروژه پنج هزار میلیارد میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده و پروژه دیگر شمال شرق ایذه، باغملک، قلعهتل و میداود است که طرح غدیر است که ۲۷۰۰ میلیارد تومان اختصاص پیدا می کند. طرح کوثر در جنوب غرب استان نیز باید پیگیری شود.
موالی زاده بیان کرد: همچنین فاضلاب اهواز نیز یکی از مسائل جدی است که از گذشته مطرح بوده و در هر دولتی بخشی کار شده و اکنون نیز اعتباری بالغ بر سه همت برای آن در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: کارون رنجور شده و از حالت سرزندگی خارج شده و باید تلاش کنیم این رودخانه بزرگ و تاریخی در کنار مارون و جراحی اهیا شوند.
استاندار خوزستان گفت: اکنون از ۲۴ نقطه ورودی فاضلاب به درون رودخانه کارون داریم که در سفر رئیس جمهور چهار نقطه اصلی مسدود خواهد شد و به تدریج این کار انجام خواهد شد و از ورود حدود ۵۰ هزار متر مکعب فاضلاب به کارون جلوگیری میشود.
وی تاکید کرد: همچنین یکی دیگر از مواردی که باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد وضعیت جادههای استان است.
موالی زاده گفت: یکی دیگر از مواری که در سفر رئیس جمهور پیگیری میکنیم این است که باید شرکتهای استان در مسئولیتهای اجتماعی به صورت جدی ورود کنند و بخشی از حسابها، دفاتر و مالیاتهای خود را به استان منتقل کنند.
وی ادامه داد: خوزستان در ۱۰۰ سال گذشته ماموریتهای سنگینی را بر عهده داشته که تولید نفت ،فولاد و پتروشیمی و حضور دلاورمردانه خورستان در دوران دفاع مقدس از ماموریت های شاخص این استان قهرمان است.
استاندار خوزستان گفت: طبیعی است که مردم خوزستان با وجود چنین ماموریت های سنگین و سختی های فراوان به دنبال رفع مشکلات خود باشند.
وی افزود: اگرچه افزایش ثروت ملی مهم است اما تامین منافع محلی نیز از مسائل مهم و صبوری است ؛رده دوم بیکاری در کشور و یک میلیون حاشیه نشینی برازنده خوزستان قهرمان نیست.
موالی زاده گفت: باید تلاش کنیم شرایط زیست پایدار در خوزستان رقم بخورد؛ این امکان وجود دارد و در جهت اینکه بتوانیم این مسیر را طی کنیم شرایط مهیا است.
وی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب همواره عنایت ویژه ای به خوزستان دارند و یکی از طرحهای مهم طرح ۵۵۰ هراز هکتاری است که تاکنون ۲۴۸ هزار هکتار انجام شده و ۲۵۲ هزار هکتار نیز باقی مانده است و یکی از طرح هایی است که در این سفر مورد توجه است.
استاندار خوزستان یادآور شد: همچنین طرح مترو اهواز ۱۷ سال است که بلاتکلیف است و تنها ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته در حالی که این طرح همزمان با شیراز، اصفهان و مشهد آغاز شد و آن ها راهاندازی شد اما اهواز بی نتیجه بود.
وی ادامه داد: اکنون با قرارگاه خاتم کار مشترکی را دنبال می کنیم اما مسائل حقوقی است که باید حل شود و اگر رفع شود می بتوانیم متروی اهواز را در آینده کلید بزنیم.
موالی زاده با اشاره به تصمیمات مهم در سفر رئیس جمهور گفت: تعداد قابل توجهی از حساب شرکت ها که حدود ۱۲۸۰ حساب دولتی در خارج استان است و این چرخش مالی قابل توجهی در صورت بازگشت خواهد داشت.
وی همچنین با تاکید بر بومیگرایی گفت: اولویت باید در بکارگیری نیروها به بومی ها سپرده شود و این قابل قبول نیست که نیروی استان بیکار باشد و نیرو از خارج استان وارد شود.
استاندار خوزستان گفت: موضوع مدیران پروازی یکی از خواستههای اصلی ماست؛ حضور مدیران دو سه روز در هفته در خوزستان و خانواده آنها در استان دیگر، شایسته نیست و به طور جدی این مساله را در سفر رئیس جمهور دنبال می کنیم ؛ مدیر اگر قرار است در استان کار کند این شیوه قابل قبول نیست.
استاندار خوزستان با تاکید بر اینکه باید از اقتصاد اعانهای فاصله بگیریم گفت: بحث بوم گردی را باید در استان دنبال کنیم؛ بوم کردی فقرزدا از جمله مشاغل خردی است که میتواند به صورت پایدار تداوم یابد.
وی همچنین با تاکید بر توسعه گردشگری در سطح استان خوزستان یادآور شد: در فصول مختلف سال در شمال استان و شمال شرقی استان دمای هوا با جنوب متفاوت است و همین شرایط آب و هوایی مناسب میتوانند جاذبه ارزشمندی در گردشگری باشد.
موالیزاده یادآور شد: همواره خود را متعلق به یک خانواده پنج میلیون نفره میدانم که در گستره خوزستان از شمال تا جنوب و شرق تا غرب هستند و خود را خادم کوچک تکتک مردم میدانم.
وی بیان کرد: روز چهارشنبه میزبان دکتر پزشکیان خواهیم بود و در از همه مردم استان دعوت می کنم که آماده باشیم تا رسم مهمان نوازی را بجا بیاوریم و این رسم دیرینه را به نحو مطلوب نشان دهیم و از میهمان عزیز استقبال کرده و صمیمیت و یکرنگی را به نمایش بگذاریم.
استاندار خوزستان گفت: بیش از ۱۰ وزیر و معاون رئیس جمهور، دکتر پزشکیان را در این سفر همراهی می کنند و به شهرهای مختلف استان سفر می کنند و امید میرود در فضای صمیمی و بانشاط از این عزیزان استقبال کنیم.
وی در پایان گفت: روز چهارشنبه ساعت ۱۴ نیز در سالن نفت میزبان دکتر پزشکیان رئیس جمهور محترم هستیم و تهدیداتی نیز اندیشیده شده تا جمعیت بیشتری در اطراف سالن در این دیدار حضور یابند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید