درام “تلخ کرونا” در جشنواره فیلم فجر خوزستان
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بهار اهواز، جشنواره فیلم فجر به عنوان ویترین سینمای ایران و همچنین یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی هنری کشور است که قرار است امسال با وجود کرونا، با رعایت شیوه نامههای بهداشتی به صورت حضوری برگزار شود.
شیوع کرونا موجب تعطیلی بسیاری از فعالیتها و رویدادهای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از جمله جشنوارهها، نمایشگاهها و بسته شدن سینماها، سالن های تئاتر و کنسرت و کتابفروشیها شد و تاثیر منفی زیادی بر بازارهای جهانی و اقتصاد کشورها در بخش های گوناگون از جمله فرهنگ گذاشت.
با شیوع کرونا و همه گیری آن سینماهای هر شهر تابع رنگبندی کرونایی شدند و وضعیت فعالیت سینماهای سراسر کشور بنا بر وضعیت کرونایی هر استان و شهر مشخص شدکه در نهایت به تعطیلی دراز مدت سینما و جشنوارههای سینمایی و هنری کشور شد.
نمایش برخط جای پرده سینما را نمیگیرد
یک جوان اهوازی و علاقهمند به هنر سینما در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به حضور همه ساله خود در جشنواره فیلم فجر گفت : همه ساله برای تماشای فیلمهای جشنواره به سینما میروم که با شیوع کرونا از سه سال پیش تاکنون از ترس این ویروس به سینما نرفتهام و فیلمهای روز را از طریق خرید اینترنتی از سایتهای انتشار فیلم دنبال میکنم.
مرتضی حیدری زاده با بیان اینکه ویروس کرونا سینمای کشور و سینما داران را به نوعی فلج کرده است افزود: منبع درآمد سینما و اهالی سینما از طریق فروش گیشه تامین میشود که با شیوع این ویروس و تعطیلی سینماها، این هنر به شدت خسارت جدی دیده است.
احمد ویسی دیگر علاقهمند به سینمای ایران با بیان اینکه تا زمانی که کرونا باشد به سینما نمیروم گفت : هراس از حضور در سینما لذت تماشای فیلم را میگیرد و ندیدن فیلمهای جشنواره را بر استرس مبتلا به کرونا ترجیح می دهم.
ادامه داد: از زمان شیوع کرونا تاکنون به سینما نرفتهام و فیلمهای سینمای ایران را از سایتهای مجازی فروش فیلم دنبال میکنم؛ این شیوه فیلم دیدن را بر حضوری ترجیح میدهم.
وی با بیان اینکه اگر جشنواره فیلم فجر به صورت برخط و حضوری برگزار شود بهتر است، گفت: سینماهای اهواز از تهویه مناسبی برخوردار نیستند و نمیتوان اطمینان کرد که با رعایت فاصله در صندلی سینما از خطر ابتلا به کرونا در امان بود به همین دلیل دیدن فیلم از طریق سایت جشنواره به صورت مجازی ایمنتر است.
ویسی ادامه داد: نمایش برخط جای پرده سینما را نمیگیرد ولی میتواند راهکاری در دوران کرونا باشد برای افرادی که در معرض بیماری هستند یا از ترس کرونا به سینما نمیروند.
مریم کاظمی آموزگار و علاقهمند به سینما نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در هر شرایطی دیدن فیلمهای جشنواره فجر را از دست نمیدهم؛ دیدن فیلم در سینما لذت خاص خودش را دارد که در مشاهده تلویزیون یا فضای مجازی آن لذت وجود ندارد.
وی ادامه داد: برای دیدن فیلم با ۲ماسک به سینما میروم و انتظار دارم مسوولان سینما با رعایت شیوه نامههای بهداشتی جشنواره را برگزار کنند که تماشاگران فیلم از این بیماری در امان باشند.
این جوان منقد فیلم افزود: زمانی که تمام اصناف در شهر فعال هستند چرا نباید سینما فعال باشد؟ افرادی که به سینما مراجعه میکنند شیوه نامههای بهداشتی را بیشتر از افرادی که به رستوران ،کافه یا اماکن عمومی میروند رعایت میکنند پس دلیلی ندارد سینما را به خاطر شیوع کرونا تعطیل کنیم.
مشاهده فیلمهای جشنواره فجر در فضای مجازی
مدیر امور سینمایی بهمن سبز خوزستان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: امسال برای دومین سال پیاپی با شیوع ویروس کرونا جشنواره فیلم فجر در خوزستان برگزار میشود که فیلمهای جشنواره طبق زمان بندی جدول ارایه شده، در اهواز در سه سینما، در آبادان سینما مهر و آزادی، و در خرمشهر سینما نخل اکران میشوند.
میلاد تفت آشیان ادامه داد :فیلمهای چهلمین جشنواره بین المللی فیلم فجر در سینماهای اکسین ، هلال و ساحل اهواز با رعایت شیوهنامههای بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی، همزمان با جشنهای پیروزی انقلاب اسلامی اکران میشوند.
وی با بیان اینکه علاقهمندان میتوانند از طریق سه سایت www.irantic.com، www.cinematicket.org و www.gisheh ۷.ir اقدام به تهیه بلیت کنند ، گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا علاقه مندان به فیلم های جشنواره میتوانند به صورت مجازی از طریق بستر شبکههای اینترنتی که ستاد جشنواره معرفی میکند فیلمهای انتخابی خود را مشاهده کنند.
مدیر امور سینمایی بهمن سبز خوزستان ادامه داد: این اطمینان خاطر را به حاضران در سینما خواهیم داد که شیوه نامههای بهداشتی به طور کامل رعایت خواهد شد و هیچگونه دغدغهای برای تماشای فیلم نداشته باشند. بین هرسانس سالن سینما ضد عفونی و گندزدایی میشود.
سینما سیار در مناطق محروم کلانشهر اهواز
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان نیز با اشاره به اکران فیلمهای سینمایی با ظرفیت ۵۰ درصدی در سینماهای منتخب استان، در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: براساس برنامه ریزی انجام شده روزانه یکهزار و ۸۰ بلیت جشنواره به فروش میرسد که ظرفیت قابل توجهی از سینماهای اهواز است.
ناصر چنانی با بیان اینکه دوستداران سینما در مناطق محروم میتوانند از طریق سینما سیار فیلمهای جشنواره را مشاهده کنند گفت: رعایت شیوه نامه های بهداشتی، نشانه گذاری صندلی ها و ایجاد تهویه هوا با رعایت فاصله زمانی ورود و خروج و نیز تداخل با سانس بعدی فیلم، سعی کرده ایم تا برای مقابله با ویروس کرونا برنامه ریزی دقیقی کرده باشیم.
نیاز به سینما در وضعیت شیوع کرونا
یک کارگردان فیلم در اهواز با اشاره به حضور دوستداران سینما در جشنواره فیلم فجر در ایام کرونا ، گفت: سینما هنریست که در وضعیت شیوع کرونا بسیار مورد نیاز جامعه بوده، و فعالان این حوزه انتظار این چنین برنامههایی را بیشتر احساس میکنند.
امین حیاتی از تاثیر شیوع ویروس کرونا بر سینما گفت و ادامه داد: شکی نیست که ویروس کرونا در اجتماعهای مختلف تاثیرگذار بوده ، اما مشاغل بسیاری این را به فرصتی برای خود و فعالیت خود بدل کردهاند. برای جشنوارهای به بزرگی فجر که میتواند الگویی باشد، باید از تمامی ظرفیتها استفاده کرد، تا هر چه بهتر چه به صورت حضوری و چه به صورت مجازی برگزار شود.
وی از استاندارد سینماها گفت و افزود: متولیان این رویداد این جشنواره را یک جشنواره بینالمللی میدانند پس انتظار داریم در همان اندازه ظاهر شوند لذا باید سینماهای استاندارد بوده و مواردی همچون وجود تهویه در آنها، رعایت محدودیت تعداد تماشاگران، اجرای منظم و حساب شده برای جلوگیری از ازدحام، رعایت سختگیرانه شیوهنامههای بهداشتی از آغاز تا انتهای برنامهها و … را شاهد باشیم.
برگزاری جلسات نقد و برسی فیلم فجر در فضای مجازی
یک منتقد سینما نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: جشنواره فیلم فجر یک رویداد بزرگ فرهنگی هنری است که باید با تمام ظرفیت برگزار شود.
رضا کیانی با اشاره به رعایت شیوه نامههای بهداشتی در اکران فیلم در جشنواره فیلم فجر گفت: رعایت شیوه نامههای بهداشتی ، زدن ماسک و واکسن، به مقدار قابل توجهی شهروندانی را که برای تماشای فیلم به سینما میروند از خطر کرونا در امان نگه میدارد.
وی افزود: استفاده از فضای مجازی برای جلوگیری از تجمع در جلسات نقد و برسی فیلم میتواند مانع تردد افراد و شیوع کرونا باشد. این جلسات سالهای گذشته هم به صورت انفرادی و گروهی در صفحات اینستاگرام برگزار میشد که استقبال خوبی از آن شد.
سینماها در بیشتر نقاط جهان فعال هستند اما شیوع سویه اُمیکرون کرونا موجب شده مخاطبان بیشتری نسبت به تماشای فیلم در سالن های سینما احساس تردید کنند و نبود اطمینان مخاطبان مهم ترین چالش کنونی سینماهاست که امید می رود با افزایش واکسیناسیون، این اعتماد در میان دوست داران صنعت سینما به تدریج ایجاد شود تا دوباره شاهد رونق هرچه بیشتر گیشه سینماها باشیم.
فیلمهای منتخب چهلمین جشنواره فیلم فجر در خوزستان از ۱۵ تا ۲۲ بهمن در سه سینمای اهواز اکران میشود. در این مدت ۱۶ فیلم در ۲ نوبت اکران خواهد شد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید