دورهمی خانوادگی علت ۵۰ درصد موارد ابتلا به کرونا در خوزستان است
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بهار اهواز،دکتر سیدمحمد علوی روز دوشنبه در نشست با اصحاب رسانه که در محل دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار شد اظهار داشت: در اپیدمی ها تعداد بیمار مهم نیست بلکه اولین موضوعی که باید مدنظر باشد حفظ جان انسان ها است به همین دلیل در کنترل یک بیماری، سیستمی موفق است که مرگ و میر را کاهش دهد.
وی افزود: از یک ماه قبل خیز مجدد کرونا در دنیا شروع شده و در کشور ما از هفته قبل شاهد افزایش موارد ابتلا هستیم همچنین شیب منحنی موارد بیماری رو به افزایش است.
علوی افزود:هر چه منحنی بیماری ملایم تر بالا برود شبکه درمان این فرصت را پیدا می کند تا بیماری را کنترل کند ولی وقتی موارد بیماری ناگهانی بالا برود تمام سیستم ها به هم می ریزند و این اوج آسیب پذیری است.
رییس مرکز بهداشت خوزستان گفت: در برخی از کشورها میزان روزانه مرگ از یک یا ۲ مورد به ۳۰ نفر افزایش پیدا کرده است در حالی که کشورهای پیشرفته ای هستند لذا باید بپذیریم که با ویروس ناشناخته مواجه هستیم و باید دستورالعمل های بهداشتی را به طور دقیق اجرا کنیم.
وی با بیان اینکه موارد واقعی بیماری در کشور ما به مراتب بیشتر است افزود: از دوم تا پنجم بهمن ماه موارد این بیماری در کشور از چهار هزار و ۶۰۰ به ۱۱هزار ۸۵۰ مورد افزایش یافته که قطعا عدد واقعی آن بیشتر است همچنین تعداد بیماران بدحال در حال افزایش است که به تبع تعداد مرگ و میر بیشتر خواهد شد.
علوی گفت: موارد بیماری و بستری در هفته منتهی به هشتم بهمن ماه نسبت به هفته قبل آن در استان خوزستان افزایش یافته است اما هنوز میزان مرگ در استان افزایشی نشده است.
وی افزود: از ابتدای اپیدمی کرونا تاکنون در کشور به ازای هر سه نفر یک تست انجام گرفته که در استان خوزستان این رقم قدری بیشتر است بنابراین هر چه تست بیشتری انجام دهیم بیمار بیشتری شناسایی می شود.
رییس مرکز بهداشت خوزستان گفت: واکسیناسیون را در استان خیلی خوب شروع کردیم ولی اکنون بسیار کند پیش می رود و پوشش واکسیناسیون استان عقب تر از کشور است. مدتها است که مشکلی از نظر موجودی واکسن نداریم اما اقبال مردم استان خوب نیست و خوزستان جز پنج استانی است که به لحاظ واکسیناسیون از پوشش متوسط کشوری پایین تر می باشد اگرچه پوشش نوبت اول واکسن در برخی از شهرهای استان مثل بهبهان و اهواز ۹۵ درصد بوده که از متوسط کشوری بالاتر است.
وی افزود: موارد بیماری در استان از ۵۳ نفر در یک روز به ۶۰۰ مورد رسیده است یعنی در کمتر از ۲ هفته موارد بیماری حدود ۱۲ برابر افزایش یافته است لذا مردم و مسئولان باید عادی انگاری را کنار گذاشته و خطر را احساس کنند. بیماری کرونا مرتب چهره عوض می کند و قدرت سرایت سویه ها روز به روز بیشتر می شود بنابراین دانش ما در مورد کرونا با روز اول متفاوت است.
علوی با بیان اینکه ۳۱ درصد موارد بیماری در استان از طریق تماس با افراد خانواده بوده همچنین ۲۱ درصد در دید و بازدیدهای خانوادگی بوده است گفت: ۲۰ درصد افراد در ترددهای درون و برون شهری و هفت درصد نیز در مراسم عزا و عروسی مبتلا شده اند.
وی افزود: آموزش سلامت، رهگیری مراقبت و جداسازی بیماران، تشدید نظارت بر اجرای شیوه نامه های بهداشتی در اماکن عمومی، مطب ها و بانک ها، کنترل مرزهای زمینی، دریایی و هوایی، ایزوله کردن موارد مثبت اتباع ایرانی در نقاهتگاه و ممانعت از ورود اتباع بیگانه جزو راهکارهای مبارزه با بیماری کرونا در استان است.
رییس مرکز بهداشت خوزستان گفت: در ۲ هفته اخیر ۱۶۹ کشتی در بندرامام پهلو گرفتند که همه آنها بررسی شده و خوشبختانه هیچ مورد مثبتی در بین سرنشینان این کشتی ها مشاهده نشد البته انتظار داریم مرزهای هوایی و به خصوص پروازهای دبی با دقت بیشتری تحت مراقبت قرار گیرند.
وی افزود: تاکنون ۶ میلیون و ۵۶۱ هزار و ۴۵۱ دُز واکسن در استان خوزستان تزریق شده که از این تعداد سه میلیون و ۱۸۸ هزار و ۳۵ دُز اول، ۲ میلیون و ۶۶۱ هزار و ۴۶۸ دُز دوم و ۷۱۱ هزار و ۹۴۸ تا دُز سوم می باشد.
علوی در خصوص واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال گفت: ۱۰ درصد افراد مبتلا در کشور جزو گروه های سنی زیر ۵ سال هستند به همین دلیل واکسیناسیون افراد پنج تا ۱۱ سال شروع شده است.
وی افزود: جمعیت کل افراد ۹ تا ۱۱ سال استان خوزستان حدود ۲۰۰ هزار نفر بوده که تاکنون ۵.۲۳ درصد از آنها واکسینه شده اند اما این میزان در شهرستان اهواز حدود هفت درصد است.
علوی افزود: حدود ۱۶ درصد افراد بالای ۱۲ سال استان هنوز واکسن نزده اند و تا به حال قدمی برای این کار بر نداشته اند که رقم قابل توجهی است ضمن اینکه مشکل دیگر در استان خوزستان تاخیر در واکسیناسیون نوبت دوم و سوم است که امیدواریم این افراد هر چه سریعتر واکسن خود را دریافت کنند.
در حال حاضر ۱۵ شهرستان خوزستان در وضعیت زرد و مابقی آبی کرونایی هستند. /ایرنا
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید