اطلاعرسانی مؤثر، کلید ارتقای امید و پویایی جامعه در خوزستان
علی بویری روز چهارشنبه در جلسه شورای اطلاعرسانی دولت در استانداری خوزستان به اقدامات فرهنگی و اجتماعی انجامشده در استان اشاره کرد و گفت: تاکنون اقدامات خوبی در استان در عرصههای مختلف انجام شده که شاید انعکاس کمتری نسبت به سایر برنامهها در رسانهها داشته است.
وی افزود: انتشار اخبار فرهنگی و اجتماعی میتواند جامعه را به سمت پویایی و امیدآفرینی سوق دهد.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان همچنین با اشاره به پیشرفتهای صورتگرفته در بخش صنایع سنگین، خاطرنشان کرد: در استان در حوزههای اقتصادی و بهویژه طرحهای بزرگ و اشتغالآفرین، کارهای بزرگی توسط دولت انجام شده که باید اخبار این اقدامات ارزشمندی به خوبی به جامعه منتقل شود.
وی بیان کرد: در عرصه اطلاعرسانی باید به سمت تکنولوژیهای روز و مورد پسند جامعه برویم چرا که بازخورد مناسبتری نسبت به اطلاعرسانی سنتی دارد.
بویری یادآور شد: باید در آیندهای نزدیک یکی از شاخصهای ارزیابی مدیران را در شورای اطلاعرسانی، آشنایی آنها با رسانه، در نظر بگیریم.
وی بیان کرد: بیتردید جایگاه شورای اطلاعرسانی استان با ارزیابی و نظارت بر مدیران و دستگاهها ارتقا پیدا میکند.
معاون استاندار خوزستان همچنین پوشش گسترده رسانهای سفر رئیسجمهور به خوزستان را نشاندهنده ظرفیت بالای رسانههای استان در پوشش رویدادهای ملی دانست و ابراز امیدواری کرد که از این ظرفیت بیشتر استفاده شود.
وی بر لزوم اطلاعرسانی گسترده و بهموقع طرحهای کلان اقتصادی استان توسط بخشهای دولتی و خصوصی تأکید کرد و گفت: این مشارکت و اطلاعرسانیها باید به گونهای باشد که نتایج معکوس به همراه نداشته باشد.
بویری همچنین بر ضرورت همکاری همهجانبه برای بهبود اطلاعرسانی و انعکاس دستاوردهای دولت در استان تأکید کرد و گفت: دستاوردهای دولت توسط دستگاهها باید به خوبی منعکس شود و تعامل مدیران با رسانهها نیز بیشتر شود.
ایجاد سازوکاری هماهنگ میان دستگاهها برای انتشار اخبار و پاسخگویی منسجم
حمیدرضا ترابیفرد، سرپرست خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) خوزستان در این نشست با اشاره به اهمیت ایجاد سازوکاری هماهنگ میان دستگاههای اجرایی برای انتشار اخبار و پاسخگویی منسجم، افزود: تشکیل جلسات مستمر با مدیران روابط عمومی دستگاههای اجرایی میتواند به همسویی بیشتر در اطلاعرسانی کمک کند.
وی تصریح کرد: ارائه گزارشهای دورهای و دقیق از اقدامات دولت به رسانهها و مردم و استفاده از سامانههای دیجیتال برای ارائه اطلاعات صحیح و سریع، نقش مهمی در افزایش شفافیت و پاسخگویی دارد.
سرپرست ایرنا خوزستان با تأکید بر لزوم تقویت ارتباط دستگاهها با رسانهها بیان کرد: انعکاس مؤثر عملکرد دولت و گسترش حضور در شبکههای اجتماعی برای پاسخگویی لحظهای به شایعات و اخبار نادرست ضروری است.
لزوم توانمندسازی روابط عمومی دستگاههای دولتی
ترابیفرد با اشاره به اهمیت آموزش مدیران روابط عمومی، اظهار داشت: برگزاری دورههای آموزشی تخصصی و تخصیص منابع مالی و فنی به دستگاههای اجرایی، میتواند به بهبود ابزارهای اطلاعرسانی و تقویت مهارتهای ارتباطی مدیران کمک کند.
وی راهاندازی پلتفرمهای تعاملی برای دریافت نظرات و انتقادات مردم را اقدامی مهم دانست و گفت: طراحی کمپینهای اطلاعرسانی در موضوعات مهم ملی و استانی، نقش مؤثری در آگاهیبخشی عمومی دارد.
وی در پایان با تأکید بر اهمیت تدوین پروتکلهای مدیریت بحران رسانهای خاطرنشان کرد: تشکیل تیمهای واکنش سریع رسانهای برای مقابله با اخبار جعلی و سوءبرداشتها، از الزامات فضای اطلاعرسانی امروز است.
نبود خبرنگار تخصصی و لزوم جریانسازی خبری در خوزستان
مدیر روابط عمومی و امور بینالملل استانداری خوزستان نیز در این نشست به چالشهای موجود در حوزه رسانهای استان اشاره کرد و گفت: کمبود خبرنگار تخصصی یکی از مشکلات جدی برای انعکاس رویدادهای استانی و ملی است.
نعیم حمیدی افزود: در سفر ریاست جمهوری، برای اولین بار پوشش کامل سفر دکتر پزشکیان توسط رسانههای استان انجام شد که تحلیل محتوای کمی و کیفی پوشش خبری این سفر در حال انجام است.
وی همچنین بر لزوم جریانسازی خبری و تهیه گزارشهای تحلیلی تاکید کرد و گفت: علاوه بر تولید اخبار، باید جریانسازی کنیم و برای امیدآفرینی در جامعه و انعکاس هرچه بهتر دستاوردهای ارزشمند دولت، بایدگزارشهای تحلیلی و میدانی تهیه کنیم.
همگرایی دستگاهها و تقویت رسانههای محلی
مسئول سابق قرارگاه فضای مجازی خوزستان در این نشست بر لزوم توانمندسازی رسانههای استان تاکید کرد و گفت: بستههای حمایتی در حوزه فرهنگی و اجتماعی باید در اختیار رسانهها قرار گیرد.
یونس سلیمانی افزود: همگرایی در ساختارها و فعالیتهای رسانهها باید در چارچوب سیاستهای کلی نظام، تقویت شود.
وی بیان کرد: اگر پروژههای کلان استان دارای پیوست رسانهای باشند، میتوانیم همگرایی دستگاههای اجرایی، روابط عمومیها و رسانه ها را نیز افزایش دهیم.
مسئول سابق قرارگاه فضای مجازی خوزستان بر تقویت رسانههای محلی برای سودرسانی به مناطق مختلف استان تاکید کرد و گفت: استفاده از ظرفیتهای فرهنگی و تاریخی استان و تولید محتوای چندزبانه میتواند به مقابله با تبلیغات منفی، کمک کند.
وی تشکیل گروههای مشورتی اقوام را نیز از جمله راهکارهای مؤثر در زمینه امیدآفرینی و تعامل هرچه بیشتر با اقوام دانست.
نیاز به سخنگوی تخصصی در حوزه اطلاعرسانی و بحرانها
مدیر خبرگزاری فارس در خوزستان نیز در این نشست بر لزوم حضور سخنگویان تخصصی در حوزه اطلاعرسانی تأکید کرد و گفت: در بخشهای مختلف نیازمند افرادی هستیم که بتوانند به صورت تخصصی پاسخگوی نیازهای جامعه باشند.
حجتالاسلام علی لاریزاده تصریح کرد: برخی مواقع در شرایط بحرانی رسانهها برای منبع خبری با مشکلات جدی مواجه هستند که سخنگوی تخصصی می تواند، ضمن آگاهسازی رسانه و افکار عمومی از سواستفاده دشمنان نیز از برخی رویدادها، جلوگیری کند.
راهاندازی رسانههای چندزبانه و آموزش مدیران
سرپرست روزنامه ایران در خوزستان نیز در این نشست بر راهاندازی رسانههای چندزبانه و استفاده از ظرفیت نیروهای توانمند در عرصه اطلاعرسانی تاکید کرد و گفت: تفکیک واحد رسانه از روابط عمومیها و آموزش مدیران برای آشنایی با فضای رسانهها از جمله اقدامات ضروری جهت بهبود وضعیت اطلاعرسانی در استان است.
شهرام گراوندی همچنین بر لزوم آشنایی مدیران با هوش مصنوعی و فناوریهای نوین رسانهای تأکید کرد.
ارتقای سواد رسانهای مدیران و روابط عمومیها ضروری است
علیرضا پورحسن، مسئول قرارگاه فضای مجازی استان و دبیر شورای اطلاعرسانی نیروهای مسلح در خوزستان نیز در این نشست بر لزوم ارتقای سواد رسانهای مدیران و روابط عمومیها تأکید کرد و گفت: مردم با سواد خود تعیین میکنند که از چه رسانهای استفاده کنند و ما نیز باید به بینش و دانش مردم کمک کنیم.
شورای اطلاعرسانی باید امیدآفرین باشد
سجاد بهمئی، مسئول بسیج رسانه خوزستان نیز در این نشست بر کیفیسازی و تقویت جایگاه شورای اطلاعرسانی تاکید کرد و گفت: شورای اطلاعرسانی باید به سمت جهاد خدمت، جهاد تبیین و امیدآفرینی حرکت کند و از ظرفیت رسانهها و نهادهای مردمی نیز استفاده شود.
لزوم آموزش سواد رسانهای به مدیران خوزستان
مدیر خبرگزاری مهر در خوزستان بر لزوم آموزش سواد رسانهای به مدیران دولتی و غیردولتی تاکید کرد و گفت: کار حاکمیت آموزش خبرنگاران نیست بلکه آموزش سواد رسانهای باید برای مدیران الزامی است.
علی نواصر پیشنهاد تشکیل کانون خبرنگاران را مطرح کرد و گفت: نیاز است خبرنگاران؛ مانند وکلا، کانون خبرنگاران داشته باشند.
به گزارش ایرنا، نشست شورای اطلاعرسانی دولت در خوزستان روز چهارشنبه با حضور معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان و اعضای این شورا برگزار شد و موضوعات مختلفی از جمله توانمندسازی رسانهها، تقویت رسانههای محلی، تولید محتوای چندزبانه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این نشست، اعضای شورای اطلاعرسانی دولت در استان در سخنانی بر لزوم همگرایی دستگاههای اجرایی، تقویت رسانههای محلی، تولید محتوای چندزبانه و مقابله با تبلیغات منفی تأکید کردند.
همچنین در این نشست بر ضرورت آموزش سواد رسانهای به مدیران و ارتقای جایگاه شورای اطلاعرسانی به عنوان نهادی امیدآفرین و جریانساز تاکید شد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید