امضای قرارداد پژوهشی بین دانشگاه شهید چمران اهواز و شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب
اهواز - قرارداد پژوهشی میان دانشگاه شهید چمران اهواز به شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با ساخت تجهیزات کمپروسور دلاوال روز یکشنبه با حضور نماینده ولی فقیه در خوزستان در دانشگاه شهید چمران اهواز
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بهار اهواز به نقل از روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، سرپرست دانشگاه با اشاره به این قرارداد اظهار داشت: در ابتدای آغاز مدیریت در این دانشگاه بیش از یکصد برنامه در زمینه ارتباط دانشگاه و صنعت برای وزیر صنعت، معدن و تجارت ارسال شده که بسیاری از این برنامهها مورد قبول واقع شده است.
دکتر علیمحمد آخوندعلی افزود: همواره یکی از دلایلی که باعث ایجاد محدودیت در شفاف سازی ها شده این است که نهادهای متعددی به صورت مستقیم با عنصر محقق مواجه می شوند و این امر برای اکثر اعضای هیئت علمی ابهام ایجاد کرده است.
وی تصریح کرد: اگر پروژه ها به صورت مستقیم با دانشگاه مطرح شود باتوجه به شناختی که این مجموعه از گروه ها و تخصص های مختلف دارند، می توانند با تشکیل کارگروه به روند کار پروژه های بزرگ کمک شایانی کنند.
با جلوگیری از کاهش شفافیت مسیر پیشرفت و توسعه خوزستان همواره تر می شود
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: با جلوگیری از کاهش بیشتر شفافیت و سوءتفاهم ها می توان مسیر پیشرفت و توسعه را در استان خوزستان همواره تر کرد.
وی بیان کرد: در مواقع متعددی، افراد با تخصص کم پروژه هایی را پذیرفته اند که باعث کندی روند کار شده است و انتظار می رود شفاف سازی از طرف نهادها و شرکت ها صورت گیرد تا دانشگاه بتواند با استفاده از ظرفیت های موجود و همچنین تشکیل کارگروه های تخصصی شتاب بیشتری به اجرای پروژه ها، بدهد.
قراردادهای پژوهشی نویدبخش روزهای خوبی برای دانشگاه و صنعت است
در ادامه دکتر حجاری به پروژه ای که بین دانشگاه و شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تعریف شده اشاره کرد و گفت: در سالی که به نام تولید و حمایت از دانش بنیان نامگذاری شده برقراری این ارتباط می توان نوید بخش روزهای خوبی برای دانشگاه و صنعت باشد.
وی افزود: در جلسات غیر رسمی گذشته قطعه مورد نیاز شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب بررسی و ساخت این قطعه در دانشکده مهندسی مورد بررسی قرار گرفت.
وی تصریح کرد : کارگروه های مختلفی در دانشکده مهندسی تشکل شده و جلسات متعددی با صنعتگران برگزار و مشکلات آن ها مورد بررسی قرار گرفته است.
دکتر حجاری گفت: پیرو این جلسات و بازدیدهای میدانی در ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۰ پیشنهاد ساخت قطعه مورد نیاز مناطق نفت خیز جنوب را برای آن ها ارسال کردیم و پس از مراحل متعدد با حضور کارشناسان بررسی این پیشنهاد آغاز شد و امسال به نتیجه رسید.
وی گفت: نمونه های آزمایشگاهی نیز در ماه های اخیر تهیه و به این شرکت تقدیم شده است و پس از تایید این قطعات مورد موافقت قرار گرفت و امید است بتوانیم نقش مهمی در بومی سازی قطعات داخلی در زمینه شکوفایی و خودکفایی در صنعت ایفا کنیم.
۱۵ پژوهشکده در دانشگاه شهید چمران اهواز فعال است
همچنین مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه گفت: برای جذب پروژه ها و مشارکت هرچه بیشتر با مجموعه صنعت، پژوهشکدهها و مراکز تحقیقاتی تخصصی در دانشگاه فعال شده است که این مراکز پروژه ها را از صنعت گرفته و بین هیئت علمی ها تقسیم می کند.
دکتر قنبرزاده افزود: در حال حاضر ۱۵ پژوهشکده در دانشگاه شهید چمران اهواز فعال است که یکی از آنها پژوهشکده میادین و تجهیزات نفت و گاز است.
وی بیان کرد: این پژوهشکده از پنج مرکز تحقیقاتی تشکیل شده که هر یک از آن ها پروژه های خود را دنبال می کنند؛ در دانشگاه شهید چمران اهواز در سال های قبل پروژه های بزرگ و اثرگذاری انجام شده است.
مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه گفت: پروژه نفتی میدان تنگ بیجار در ایلام نیز از میان ۱۲ دانشگاه به دانشگاه شهید چمران اهواز سپرده شد که این نشان از ظرفیت بالای این دانشگاه برای همکاری با مجموعه صنعت نفت است.
وی ادامه داد: این پروژه ۱۰ ساله است و تاکنون ۶ ماه از این مگاپروژه گذشته و همچنان نیز با قوت در حال اجرا است.
قنبر زاده اظهار داشت: دانشگاه شهید چمران یکی از دانشگاه های مطرح در سال های گذشته بوده که موفق به ورود در پروژه های نفتی شده است.
وی بیان کرد: همچنین یک مگاپروژه در شهرستان دزفول است که امید می رود شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در این پروژه نیز ظرفیت دانشگاه شهید چمران اهواز را در نظر بگیرند.
۲۷ درصد ذخایر زیر زمینی را میتوانیم استخراج کنیم
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: در گستره جغرافیایی که در آن هستیم وجود ذخایر قابل ملاحظه ای از جمله نفت بسیار با اهمیت است که برای تولید، حفظ و ارتقای آن نیازمند برقراری ارتباط با دانشگاه و توجه هرچه بیشتر به مباحث علمی است.
دانشی افزود: بر اساس داده های فعلی ۲۷ درصد ذخایر زیر زمینی را میتوانیم استخراج کنیم و این یک فرصت بزرگ است؛ این امر می تواند کشور ما را در حوزه انرژی به درجه بالایی برساند.
وی تصریح کرد: در نگاه جدید حاکم بر کشور و توجه ویژه دولت انقلابی به علم و دانش و نگاه وزارت نفت به مجموعه مناطق نفت خیز ، تمام تلاش ما بر این است که با استفاده از ظرفیت دانشگاه، بتوانیم این پروژه های بزرگ را مدیریت کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: باید مرزهای جزیره ای و بی توجهی که شایسته انقلاب اسلامی نیست برداشته شود؛ در سال های اخیر شرکت مناطق نفت خیز توجه کافی به دانشگاه شهید چمران اهواز نداشته اما این توفیق حاصل شده که این همکاری ها بیشتر شود.
وی بیان کرد: دانشگاه شهید چمران اهواز نیز باتوجه به گروههای متعدد و متخصصی که دارد باید از حالت جزیره ای خارج شود چرا که جهش علم و دانش در گروه اتحاد رشتهها است.
دانش اظهار داشت: بومی سازی پمپهای درون چاهی یکی از اقدامات موثر این دانشگاه در حوزه صنعت نفت بوده که اکنون به خوبی در حال استفاده است و آیند است بتوانیم در سایر عرصه ها نیز از ظرفیت با ارزش این دانشگاه استفاده کنیم.
تولید بسته های اقتصادی در دانشگاه ها ضروری است
وی بیان کرد: باید از روالهای متداول دانشگاه و صنعت خارج شده و سعی شود در دانشگاه بسته های اقتصادی تولید کنیم و تمامی هزینه های آن را نیز تقبل میکنیم؛ ایجاد اشتغال یکی از مزایای مهم این بسته های اقتصادی است.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: سال ها است که برای اشتغالزایی و توسعه شرکت های دانش بنیان شعار می دهیم اما نتایج مطلوب نبوده است؛ جذب سرمایه گذار برای این امر ضروری است.
وی افزود: اکنون تنها ۳۰۰ محصول در صنعت نفت تولید می شود در حالی که در این صنعت در سطح جهان بیش از هفت هزار محصول تولید می شود که این همان ثروتی است که باید با استفاده از ظرفیت دانشگاه به دنبال آن برویم.
محور نجات اقتصاد کشور، توجه به تولید داخل است
نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: استفاده از ظرفیت های دانشگاهی برای خدمت به جامعه و رونق اقتصاد کشور یکی از مطالبات جدی رهبر معظم انقلاب بوده و امسال نیز بر این اساس شعار سال از طرف ایشان انتخاب شده است.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمد نبی موسوی فرد افزود: محور نجات اقتصاد کشور، توجه به تولید داخل است که اگر این تولید با علم پیوند بخورد یک عمل علمی می شود که کشور را به سمت نقطه اوج هدایت می کند.
وی بیان کرد: سال های متعددی در کشور شعار ما نمی توانیم مطرح شده بود و بارها و بارها به صورت مکرر به واردات روی آورده شد و دشمن نیز همواره تلاش داشته ایران اسلامی را تحت فشار قرار داده و مانع پیشرفت ما بخصوص در زمینه بومی سازی و خودکفایی شود.
نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: فشارهای دشمن باعث شده بود خیلی ها دستیابی ایران اسلامی را به انرژی صلح آمیز هسته ای و دستاوردهای دفاعی را غیر ممکن بدانند اما عنایت های ویژه امامین انقلاب و توجه به جوانان متخصص این امر را محقق ساخت.
وی ادامه داد: پیوند صنعت نفت و دانشگاه یک امر خجسته و تاثیرگذار در پیشرفت و رونق اقتصاد کشور است.
حجت الاسلام والمسلمین موسوی فرد تاکید کرد: یکی از نیازهای ضروری در بحث بومی سازی قطعات توجه ویژه به کیفیت محصولات است چرا که عدم توجه به آن باعث ایجاد نا امیدی می شود.
وی تصریح کرد: در بخش صنعت باید موضوع کیفیت جدی گرفته شود تا بتوانیم بازهم در سطوع بین المللی حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشیم.
مطالعات طرح جامع پردیس فناوری دانشگاه شهید چمران تکمیل شده است
همچنین سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مطالعات طرح جامع پردیس فناوری دانشگاه شهید چمران تکمیل شده است؛ این مجموعه در هئیت امنای دانشگاههای عضو تصویب شده و بستر کار نیز فراهم و در تمامی زمینه ها مورد بررسی قرار گرفته است.
وی افزود: زمین مقابل میدان دانشگاه حدود هشت هکتار است به صورت کامل در اختیار پردیس فناوری قرار می گیرد که در آن از ایده پردازی و پرورش و تبدیل به طرح، پروپوزال و پایلوت و آزمایش ها تا تحویل به پارک های علم و فناوری در این پردیس انجام می شود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید