برنامه ریزی راهاندازی بورس کالا در خوزستان/تغییر ۲۰ مدیر کل و ۱۱ فرماندار
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بهار اهواز ، علیاکبر حسینیمحراب روز یکشنبه در نشست خبری در استانداری خوزستان اظهار کرد: در دهه ۸۰ افراد مختلفی مجوز صنایع پایین دست پتروشیمی را دریافت میکردند و با استفاده از آن سهمیه خوراک خود را میفروختند.
وی افزود: از این طریق رانت عظیمی ایجاد میشد و دولت برای جلوگیری از آن و دادن خوراک به فعالان واقعی، بورس کالا را در مرکز به صورت متمرکز راهاندازی کرد.
حسینی محراب ادامه داد: در حال حاضر برخی ورقها یا اسلبهای تولیدی در کارخانههای استان، در بورس تهران عرضه میشوند که هزینه حمل و نقل بالا و هزینه سنگین برای مصرف کننده نهایی را به دنبال دارد.
صنایع بالا دستی، پایین دستی و خوشههای صنعتی باید با هم در استان شکل بگیرند
استاندار خوزستان با اشاره به اهمیت شکلگیری صنایع پایین دستی در استان گفت: همه تلاش ما این است تا این موضوع به یک فرهنگ تبدیل شود که در این زمینه برای ایجاد شدن صنایع بالادست، پایین دستی و خوشههای صنعتی در کنار هم برنامهریزی شده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای شکل گیری صنایع پایین دستی و خوشههای صنعتی در استان اظهار کرد: برنامه تیم مدیریتی در استان، شکلگیری چهره کامل صنعت است که در این راستا از تجربه سایر استانها بهرهگیری شده و در حال حاضر در بخشی از شهرکهای صنعتی و روستاها این اتفاق در حال شکلگیری است و فرمانداران نیز این موضوع را پیگیری میکنند.
حسینی محراب با اشاره به نقش صنایع بزرگ و شهرکهای صنعتی در توسعه اضافه کرد: با دنبال نشدن زنجیره در هر زمینهای به ویژه صنعت، روند ناقصی شکل میگیرد به عنوان نمونه با وجود صنعت نفت در خوزستان باید در کنار آن زنجیره مربوط به صنعت نفت ایجاد شده و دانشگاه باید آموزشهای مورد نیاز را در همه بخشهای مربوطه ارایه دهد.
استاندار خوزستان به وابستگی صنعت نفت به خارج از کشور در دهههای گذشته گریزی زد و بیان کرد: در یک دهه گذشته اقدامات بزرگی در زمینه تولید داخل از سوی صنعتگران داخلی شکل گرفته اما ضرورت دارد زنجیره های تولید صنعت نفت در استان شکل بگیرد.
وی ادامه داد: در حوزه نفت باید فعالان اقتصادی، اساتید، دانشجویان، جوانان و… کمک کنند تا این صنعت به صورت کامل در استان شکل بگیرد.
حسینیمحراب با اشاره به صنعت کشتیسازی در استان توضیح داد: شکلگیری صنعت کشتی در استان نیازمند قطعه سازی است بنابراین باید چرخه صنعت کشتیسازی در استان شکل بگیرد که این موضوع در خصوص دیگر صنایع همچون خودروسازی و دیگر صنایع نیز صدق میکند.
استاندار خوزستان وارد کردن قطعات در نبود تولید داخل را موجب ایجاد برخی فسادهای اقتصادی عنوان کرد و افزود: وقتی فرآیند قطعهسازی در داخل انجام نشود برخی افراد این قطعات را از مسیرهای مختلف وارد کشور میکنند.
وی با تاکید بر این که زنجیره تولید در حوزههای مختلف همچون نفت، کشتی سازی، فولاد در خوزستان شکل نگرفته گفت: مطالبه امروز ما در استان باید شکل گیری زنجیره تولید در بخشهای صنعتی استان باشد تا جریان فعالیت نفتی، فولادی، کشتی سازی و … در استان به طول کامل شگل گیرد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید