تاکید استاندار خوزستان بر توسعه کتابخانه دیجیتال برای دسترسی مناطق محروم
به گزارش پایگاه خبری بهار اهواز ، صادق خلیلیان روز چهارشنبه در نشست انجمن کتابخانههای عمومی که در محل استانداری برگزار شد افزود: موضوع کتاب و کتابخوانی در توسعه فرهنگی و توسعه کلی هر جامعه بسیارتاثیر گذار است و باید بتوانیم در استان خوزستان توسعه متوازن عمرانی و فرهنگی داشته باشیم لذا یکی از مسایلی که در توسعه فرهنگی مطرح است موضوع کتابخوانی و کتابخانه ها است.
وی افزود: بحث توسعه زیرساختهای مورد نیاز کتابخانههای دیجیتال و آموزش و چگونگی دسترسی به منابع مورد نیاز کتابخانهای بسیار ضروری و با اهمیت است .
خلیلیان ادامه داد: ظرفیت های بسار خوبی در مساجد، مکان های عمومی و مدارس وجود دارد که از ظرفیت این مکان ها برای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی میتوانیم استفاده کنیم و این کمک می کند مسایل فرهنگی و دینی را توام دنبال کنیم.
سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی خوزستان نیز گفت: هم اکنون ۲۲۰ باب کتابخانه در خوزستان شامل ۱۸۱باب کتابخانه نهادی و ۳۸ باب کتابخانه مشارکتی و یک باب کتابخانه مستقل وجود دارد که در شاخص کتابخانه به ازای هر ۲۱ هزار نفر جمعیت استان یک باب کتابخانه وجود دارد و جایگاه استان در کشور از لحاظ سرانه رتبه ۱۷ است و از لحاظ تعداد کتابخانه فارغ از جمعیت جزو سه استان اول کشور است.
عباس حسین زاده افزود: در شاخص زیربنا در ۲۲۰ باب کتابخانه ۹۶ هزار و ۲۴۱ متر زیربنا وجود دارد که به ازای هر صد نفر ۲ متر فضا وجود دارد و ازاین نظر جایگاه خوزستان در رتبه پانزدهم است.همچنین در شاخص کتاب ۲ میلیون و ۶۱۷ هزار نسخه کتاب وجود دارد که از این نظر نقطه ضعف محسوب می شود.
وی با اشاره به شروع پنج پروژه کتابخانه از سال ۹۰ تا ۹۷ گفت: به غیر از کتابخانه خروسی شادگان که در شرف افتتاح است پیشرفت فیزیکی این کتابخانه ها ۴۲ درصد بوده است.
وی افزود: طرح راه اندازی پیش خوان کتابخانه در روستا با سازه های سبک مانند کانکس طرح جدیدی در نهاد کتابخانه های کشور است و در حال ابلاغ به کتابخانه ها است که از نظر مالی به اعتبار کمتری احتیاج دارد.
سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان بیان کرد: در شاخص کتاب ۱۷ باب از کتابخانه های استان که در هشت سال گذشته به مجموعه کتابخانه ها اضافه شدند کمتر از پنج هزار نسخه کتاب دارند که بیشتر در مناطق محروم و کم برخوردار روستایی هستند و کمبود منابع دارند. همچنین پویش های اهدای کتاب و اهدای دانایی از سال ۹۸ شروع شده که طرح های مناسب و قابل بررسی هستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان نیز در این نشست با اشاره به بحث نهضت احداث کتابخانه در استان بیان کرد: اگرچه ۲۲۰ باب کتابخانه عمومی جوابگوی وضعیت فعلی در استان هستند ولی به این نیازمندیم که هم شان و هم نام خوزستان کتابخانه های بیشتری را در اختیار داشته باشیم لذا هر جا که کتاب و کتابخوانی رواج داشته باشد همه مشکلات در تمامی حوزه ها حل می شود.
محمد جوروند افزود: این امکان وجود دارد که از طریق سازمان برنامه بودجه و از طریق فرمانداریها، بخشداران و دهیاران یک نهضت برای احداث کتابخانه جدید و تعمیر و تجهیز کتابخانههای فعلی ایجاد شود.
وی با تاکید به موضوع پرداخت نیم درصد درآمد شهرداری به کتابخانه ها گفت: اگر این پرداخت ها به موقع انجام شود خیلی از مشکلات کتاب و کتابخوانی در سطح خوزستان حل می شود.
به گفته سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی خوزستان در این نشست مصوب شد طرح جامعی برای توسعه مقوله کتاب ،کتابخوانی و کتابخانه ها برای جلسه آینده انجمن کتابخانههای استان در دستور کار قرار گیرد.
به گزارش ایرنا کتابخانههای عمومی استان خوزستان با شیوع کرونا تعطیل شدند و با مساعدتر شدن شرایط فعالیت کتابخانهها تنها در حد امانت کتاب و حضور کتابداران به صورت پاره وقت باز بودند.با تغییر رنگ بندی کرونایی هم اکنون ارایه کتاب به صورت حضوری انجام می شود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید