خوزستان پایلوت اجرای برنامههای پیشگیرانه آسیبهای اجتماعی قوه قضائیه است
منیژه خاکی بختیاروند پنجشنبه در جریان سفر خود به خوزستان در دیدار با رییس کل دادگستری استان بیان کرد: مسائل مهم استان نیاز به طرح در شورای پیشگیری کشور و بررسی ویژه در کارگروههای فرعی دارد.
وی گفت: استان خوزستان با وجود کمبود نیروی انسانی و امکانات لازم، اقدامات قابل توجهی در پیشگیری و برخورد با آسیبهای اجتماعی انجام داده است اما این اقدامات نیاز به تقویت دارد.
خاکی بختیاروند اظهار کرد: به منظور افزایش سرعت و دقت در رسیدگی به دعاوی حوزه خانواده، طرح کاهش ورودی دعاوی به محاکم خانواده با استفاده از ظرفیت حکمین و تجمیع پروندههای مرتبط با طلاق، در دستور کار قرار گرفته است.
در ادامه این نشست مدیر کل دادگستری خوزستان گفت: پیشگیری بهترین و اصولیترین راهکار برای کاهش جرایم آسیبهای اجتماعی است و چنانچه به موقع و با همکاری همه نهادهای مسئول انجام شود، نتایج قابل توجهی در بر خواهد داشت.
علی دهقانی افزود: اقدامات خوبی در حوزه پیشگیری استان صورت گرفته اما با توجه به میزان آسیبهای استان خوزستان، تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.
وی گفت: مقوله پیشگیری در همه حوزه ها مقدم بر برخورد و مقابله است و از تدابیر و برنامه های اولویت دار دادگستری استان است و هرچه در این زمینه بیشتر و بهتر عمل شود، به ارتقاء نظم عمومی جامعه و کاهش تشکیل پرونده قضایی منجر خواهد شد و حمایت از تولید و فراهم نمودن امنیت سرمایهگذاری قانونی، منتهی به کاهش نرخ بیکاری بعنوان یکی از آسیبها و افزایش توسعه و آبادانی، سطح رفاه و رضایت افراد جامعه میشود.
رئیس کل دادگستری خوزستان با تاکید بر نقش نهادهای حمایتی استان و اختصاص بودجه لازم برای اجرای برنامههای پیشگیرانه، گفت: کمک خیران و نیکوکاران تا حدودی مشکلات در این زمینه را مرتفع می کند که فعالیت در این بخش نیاز به ارتقای آگاهیهای عمومی و آموزشهای همگانی دارد
دهقانی با بیان اینکه ابلاغ و اعلام قوانین نیز جنبه پیشگیرانه دارد، ادامه داد: افزایش سطح آگاهیهای حقوقی شهروندان و تسلط نسبی بر قوانین و آگاهی از حقوق فردی و اجتماعی، میتواند تا حد زیادی مانع از بروز آسیبهای اجتماعی و جرائم شود.
وی با تاکید بر ضرورت اجرای برنامههای بلند مدت و کاربردی به جای اقدامات مقطعی در پیشگیری از آسیب های اجتماعی، افزود: مقابله با گسترش پدیده حاشیه نشینی، جمعآوری متکدیان و ساماندهی آنان و بسیاری مشکلات دیگر در استان نیازمند همت جمعی نهادهای دولتی و موسسات عمومی غیر دولتی و مسئولان مربوطه و اختصاص بودجه لازم است.
دهقانی ادامه داد: مراکز مهر به عنوان مکانی آرام برای ملاقات فرزندان طلاق با والدین خود، نیاز به گسترش دارد و دادگستری تلاش بر افزایش این مراکز دارد.
سرپرست دفتر امور زنان و خانواده و پیشگیریهای فرهنگی و اجتماعی قوه قضاییه روز گذشته از مرکز شوق زندگی و زندان زنان در اهواز نیز بازدید کردند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید