فلرهای نفتی اهالی برخی روستاهای خوزستان را به انواع بیماری دچار کرده است
محمدجواد اشرفی روز یکشنبه در همایش واحدهای صنعتی، معدنی و خدماتی سبز که به صورت ارتباط تصویری با حضور رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، در سالن اجتماعات اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان در اهواز برگزار شد، با انتقاد از توسعه صنعتی نامتوازن در خوزستان، بیان کرد: در کشور، به ویژه در خوزستان، توسعه صنعت با رفاه و عدالت اجتماعی همسو نبوده و در راستای کاهش مخاطرات محیط زیستی حرکت نمیکند.
وی افزود: شاید در برخی ابعاد موفقیتی بدست آمده اما نمیتوانیم بگوییم عدالت اجتماعی برقرار شده است؛ بدون شک در خوزستان اینگونه نبوده که صنعت تولید ثروت کند و مردم از جنبه اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، روانی و محیط زیستی در رفاه باشند.
اشرفی ادامه داد: در خوزستان با وجودی که بیش از ۵۰ سال است که ارزش افزوده اقتصادی ایجاد شده و بیش از ۵۰ سال از فعالیت نفتی میگذرد و ثروتهای بیکرانی حاصل شده ولی مردمان آن سودی حاصل نکردند.
وی با بیان اینکه در خوزستان مردم در حاشیه مناطق صنعتی و مرکز تولید نفت با فقر زندگی میکنند، افزود: این عدالت اجتماعی نیست که اقتصاد سبز خواهان آن است.
اشرفی بیان کرد: در اهواز روستاهایی هستند که مردم زیر فلرهای نفتی به انواع بیماریها دچار شدهاند، این متناسب با اقتصاد سبز نیست که خواهان کاهش مخاطرات زیست محیطی است بنابراین برای اینکه آینده خوبی برای مردم رقم بزنیم ناگزیر هستیم به سمت اقتصاد سبز و صنعت سبز برویم.
وی صنعت سبز را صنعتی دانست که فرآیندهای تولید و محصولات تولیدی آن متضمن سلامتی مردم باشد.
اشرفی افزود: مدیران در صنعت سبز باید باور و اطمینان داشته باشند که فعالیتهایشان همسو با حفظ محیط زیست است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان همچنین گفت: بشر امروز توسعه اقتصادی را به بهای مصرف بیرویه و فشار بیش از حد به منابع طبیعی به دست آورده و این فشارها و مصرف نامتوازن باعث چالشهای محیط زیستی فراوانی شده است.
وی افزود: تغییرات اقلیمی، خشکسالیها، گرد و غبار و آلودگیهای محیط زیستی محصول این نبود توازن و رشد نامناسب است و اگر ما اینگونه عمل نمیکردیم شاید با مشکلات محیط زیستی روبه رو نبودیم.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید