هنرمند ازبکستانی: جشنواره تئاتر فجر پلی برای ایجاد صلح است
نمایش «تولد لازگی» به کارگردانی عسکر خلمومینوف از آثار بخش بینالملل از کشور ازبکستان در ششمین روز جشنواره بینالمللی تئاتر فجر روی صحنه رفت.
دینارا ابراهیمووا مدیر تئاتر هنری – موزیکال خوارزکی جمهوری ازبکستان که طراحی صحنه این نمایش را نیز بر عهده داشته و به عنوان نماینده کارگردان اثر در ایران حاضر شده است، درباره «تولد لازگی» در گفتوگو با خبرنگار تئاتر ایرنا بیان کرد: این نمایش درباره پیدایش حرکات موزون لازگی است و چگونگی به وجود آمدن این حرکات موزون را نشان میدهد. در واقع دختری میمیرد و خداوند تصمیم میگیرد زندگی دوبارهای به آن بدهد اما روح از ورود به بدن تاریک و سرد میترسد و خداوند یک موسیقی را با نام لازگی خلق میکند و روح در آن لحظه از خود بیخود میشود و از طریق این موسیقی وارد بدن شده و دختر دوباره به زندگی بازمیگردد.
او در ادامه درباره حضور در ایران و جشنواره تئاتر فجر عنوان کرد: ایران همواره برای ما کشوری با استعدادهای هنری بیشمار بوده و هست و هنر دست ایرانی برای ما بسیار جذاب و ارزشمند است. به همین دلیل برای ایران به عنوان کشوری با تاریخی چند هزار ساله ارزش و احترام زیادی قائل هستیم و خوشحالیم که در این جشنواره حضور داشتیم و از نزدیک این کشور را دیدیم.
طراح صحنه «تولد لازگی» درباره جایگاه هنر تئاتر در کشور ازبکستان گفت: تئاتر جایگاه ویژهای در تمام دنیا دارد و مانند یک مدرسه بهترینها را به افراد میآموزد. ما در صحنه تئاتر ضعفها، قوتها، خوشبختی خود و… را میبینیم و از آن درس میگیریم. جوانهایی که وارد هنر تئاتر میشوند، زندگی خود را میتوانند به بهترین شکل ممکن بسازند؛ به درستی تفکر کنند، به خوبی ببینند و در زندگی آن را اجرا کنند. تماشاگرانی که مخاطب یک تئاتر هستند، خود را در قامت بازیگر نمایش روی صحنه میبینند و به بسیاری از مسائل زندگی پی میبرند.
او ادامه داد: ما در کشور خود به تئاتر بسیار علاقهمند هستیم. در کشور ازبکستان قدیمیترین تئاتر ۱۱۰ سال سن دارد و یک قرن است که این هنر در این کشور حضور پررنگی دارد.
ابراهیمووا در پایان درباره فرصتی که جشنوارههای بینالمللی برای گفتمان بین ملتها ایجاد میکند، گفت: در جشنوارهها تبادل فرهنگی، افکار، دانش و… رخ میخواهد و تماشای نمایشهای کشورهای گوناگون آموزنده خواهد بود و این ارتباطات باعث رشد هنر در کشورها میشود. چنین جشنوارههایی باعث اشاعه صلح در دنیا میشود. زمانی که وارد ایران شدیم آنقدر برخوردها دوستانه و صمیمانه بود که تفاوتها قابل حس نبود و ارتباط ما بدون توجه به زبان و گویش کاملا دوستانه رخ داد.
چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری خیرالله تقیانی پور تا ۱۳ بهمن در تهران برپاست.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید