قالیباف: توسعه صنعت نفت زمینه ساز اصلی تحقق تحول بزرگ در کشور است
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بهار اهواز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نفتخیز، محمدباقر قالیباف در آیین افتتاحیه بیست و ششمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با گرامیداشت یاد شهدای صنعت نفت به ویژه شهید تندگویان وزیر نفت اظهار کرد: از ابتدای انقلاب تا امروز در جبهه مجاهدت و افتخار برای ایران تلاش های بسیاری شده و از همه مجاهدان عرصه نفت تقدیر و تشکر می کنم.
وی با اشاره به حضور نیروهای جوان، باانگیزه، دانش بنیان و با غیرت ایرانی و اسلامی در کنار نیروهای باتجربه و قدیمی در کنار یکدیگر برای استقلال و عظمت اسلام تلاش می کنند، افزود: به عنوان خدمتگزار در مسیر کمک، تسهیل گری و تنظیم گری برای تحول در صنعت نفت و گاز کشور مجلس شورای اسلامی در خدمت یکایک مجاهدان این عرصه است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ایران با تأکید بر لزوم نگهداشت سرمایه های بین نسلی تصریح کرد: در نوع رویکردها برای این موضوع با چالش ها و اشکالاتی روبرو هستیم؛ چه در کشورهایی که پیشرفته هستند و چه در کشورهای در حال توسعه یک تجربه قطعی و مثبت وجود دارد و این است که هر کجا انتقال مستقیم پول به چرخه اقتصاد کشور مستقیم وارد شد، این تورم زا بوده، هست و خواهد بود.
قالیباف عنوان کرد: چه در قبل انقلاب و چه امروز تجربه کردیم که وقتی درآمد نفتی مستقیم وارد بودجه کشور می شود، نعمت منابع را تبدیل به مغنت می کنیم؛ همه باور داریم که منابع زیرزمینی و غیرتجدیدپذیر ما متعلق به دولت ها نیست، بلکه متعلق به همه مردم، نسل امروز و آینده است.
وی با اشاره به اینکه خام فروشی و هزینه ۸۰ درصد آن برای مصارف جاری کشور بد است، ادامه داد: ولی بدتر از آن خام اندیشی و بد حکمرانی کردن بر حوزه صنعت نفت، گاز و انرژی در کشور است؛ در حقیقت باید صیانت کنیم از ثروت حاصل از نفت نه اینکه از نفت خام صیانت کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ایران با اشاره به اینکه امروز همه اعداد و ارقام نشان می دهد که نفت خام رو به افول و گاز رو به رشد است، بیان کرد: باید این ثروت را خوب نگهداری و استحصال کنیم و در عین حال برای توسعه آن تلاش کنیم؛ در حال حاضر نتوانستیم این ثروت به دست آورده بین نسلی را حفظ کرده و آن را توسعه دهیم.
قالیباف با اشاره به اینکه ثروت فعلی را باید به سمت سرمایه گذاری های فزاینده بین المللی حرکت دهیم، گفت: یکی از مهمترین موضوعات در حوزه اصلاح حکمرانی انرژِی مبارزه با خام فروشی است؛ بهینه سازی مصرف انرژِی، بهبود تراز تولید و مصرف حامل های انرژی و هدفمند کردن یارانه های انرژی نیز باید مدنظر باشد.
لزوم توجه به عدالت در مصرف انرژی/ حذف نقش آفرینی مردم عامل زمین گیر شدن اقتصاد
وی با اشاره به اینکه امروز چالش های بزرگی که مردم را به زحمت انداخته این ناترازی ها در بخش های مختلف بودجه، بانک ها، انرژی (تولید و مصرف) است، یادآور شد: امروز مجموعه انرژی فسیلی کشور را بیش از ۵ میلیون بشکه در روز مصرف می کنیم؛ به دلایل مختلف از عقب ماندگی تجهیزات مصرفی سرمایشی و گرمایشی تا تولید و دیگر بخش ها خیلی اصراف می کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ایران اضافه کرد: برخی ها در کشور ۲۰ برابر بقیه مصرف انرژی دارند در حالی که سرمایه نسل فعلی و نسل های آینده است و باید عدالت در مصرف مورد توجه قرار بگیرد؛ حداقل از این نزدیک به ۱۷۰ میلیارد دلاری که در حوزه داخلی انرژی مصرف می کنیم حدود ۶۰ میلیارد دلار آن را می توان اصلاح و به سمت درست حرکت داد.
نقش تحول آفرین مردم در روزهای سخت
قالیباف با اشاره به اینکه با هدفمندی یارانه ها نیز حدود ۲۰ میلیارد دلار به صندوق بیت المال برمی گردد، عنوان کرد: در حوزه اندیشه ها و باورها تکیه به سنت های الهی و در حوزه مدیریت بعد از خدا تکیه دادن به مردم در همه زمینه هاست؛ وقتی حرف از اقتصاد مردمی می شود، همین مردم بودند که در سخت ترین روزها و پیچیده ترین حوزه های مدیریتی کشور از دفاع مقدس تاکنون همواره تحول آفرین بودند.
وی ادامه داد: اگر اقتصاد امروز زمین گیر است به خاطر این بوده که مردم را خواسته یا ناخواسته حذف کرده اند؛ معتقدم که مردمی کردن اقتصاد در حوزه انرژی باید شکل بگیرد و این زمینه با اجرای قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی تصویب شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ایران گفت: امروز در کشور نقدینگی های بسیار و سرگردان داریم که هر روز با شتاب قابل قبولی پیش می رود، اگر در گذشته ۱۷ درصد رشد نقدینگی داشتیم که به ۲۴ درصد رسیده ولی در سال های اخیر به ۳۴ الی ۳۵ درصد رسیده که رشد غیر قابل قبولی است؛ این سرمایه باید به سمت تولید سوق پیدا کند ولی اینطور نشده چون مسیرهایی که تأمین مالی پروژه های کشور را بازآفرینی نکردیم.
قالیباف تأکید کرد: قطعا وظیفه مجلس و دولت است که با همکاری بخش خصوصی به اقتصاد مردمی باور داشته باشند و فرصت های زشتی که در اقتصاد بیمار وجود دارد را مسدود کنند و این نقدینگی را برای طی مسیر صحیح به سمت تولید هدایت کنند.
توجه ویژه به برنامه های عملیاتی وزارت نفت در تدوین برنامه هفتم توسعه
وی با اشاره به اینکه تا زمانی که نخواهیم زیر یوغ ابرقدرت ها باشیم سرمایه گذاری خارجی قابل توجهی نداریم و باید از سرمایه ها و منابع خودمان بهره مند شویم، خبر داد: در آستانه تنظیم برنامه هفتم توسعه کشور هستیم و باید ضمن درنظر گرفتن برنامه های عملیاتی وزارت نفت، برای تحقق این برنامه ها در کنار دیگر پیشران های مؤثر کشور تلاش کنیم تا ناترازی های موجود برطرف شود؛ توسعه صنعت نفت و صنایع پایین دستی آن می تواند ما را در کمترین زمان ممکن به یک تحول بزرگ برساند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ایران با اشاره به لزوم برداشت موانع سر راه دانش بنیان و اشتغال بیان کرد: ۴۰ سال زمان برای پختگی کافی هست و در این زمینه نباید با سعی و خطا کار کنیم.
قالیباف در خصوص دیپلماسی فعال در حوزه انرژی عنوان کرد: در مجموعه نفت و گاز کشور اول دنیا هستیم و این ظرفیت خدادادی برای کشور محسوب می شود؛ امروز در تجارت انرژی مبتنی بر نفت خام تجارت می کنیم، یعنی تجارت حداکثری نه گاز بلکه نفت است.
وی عنوان کرد: در حال حاضر برای ارزش افزوده بیشتر، ثبات بیشتر و تحریم ها جهت گیری تجارت بر نفت خام است ولی باید گاز را مبنای صادرات کنیم که باثبات تر و تداوم بیشتر است؛ برای اینکه تحت فشارهای تحریم نباشیم باید به تغییر رویکرد توجه به نفت خام بیشتر توجه و صادرات گاز را در اولویت قرار دهیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ایران با اشاره به اینکه نفت به گونه ای در سلطه استکبار و قدرت های بزرگ است، در حوزه نفتی به ایران فشار آورده و می آورند، بنابراین باید توجه را به سمت صادرات گاز متمرکز کنیم، بیان کرد: از آغاز جنگ اکراین و روسیه که در حقیقت یک اتفاق نبود، در دیپلماسی انرژی جنگ روسیه و اکراین حداقل برای یک دهه پیش رو نقطه عطفی در حوزه انرژی (قبل و بعد از جنگ) محسوب می شود.
قالیباف تصریح کرد: باید بتوانیم از همه ظرفیت ها با تأکید بر روابط تجاری دوجانبه استفاده کنیم؛ همکاری باید با کشورهای همسو و مصرف کنندگان و تولیدکنندگان انرژی فرصت بزرگی برای کشور محسوب می شود.
وی تأکید کرد: تحولات زمانی رخ می دهد که فرصت های با ریسک را انتخاب کنیم و امروز می توانیم تحول عظیمی را محقق کنیم و نباید از تأثیرات در تعاملات انرژی منطقه ای و جهانی با این جنگ رخ داده چشم پوشی کنیم، اگر چشم پوشی کنیم آسیب می بینیم.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید