شاهنامه فردوسی سند اعتبار قومیت، هویت و ترسیم فرهنگ ایران است
برنامه سالروز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی روز گذشته ۲۶ اردیبهشت ماه به همت محفل ادبی قیصر امینپور و همکاری اداره کل فرهنگ و ارشد اسلامی، اداره کل کتابخانههای عمومی و کانون پرورش فکری خوزستان در کتابخانه مرکزی این استان برگزار شد.
در این مراسم عباس حسینزاده با بیان اینکه یکی از رسالتهای کتابخانه های عمومی در حوزه فرهنگ و ادب حفظ و حراست از زبان فارسی است گفت: ابوالقاسم فردوسی در ۳۰ سال از عمرش و ۶۰ هزار بیتی که در موضوعات مختلف سروده است نشان میدهد که کارکرد اصلی این اثر ادبی حفظ و حراست از زبان فارسی است.
مدیر کل کتابخانههای عمومی خوزستان با اشاره به اینکه فضای مجازی باعث شده تا واژههای بیگانه وارد زبان فارسی شوند و این امر در تعارض با اهداف شاهنامه و برنامههای ادبی است گفت: برای حفظ و حراست از زبان فارسی باید همه دستگاههای متولی امر در حوزه فرهنگ فعالیتها و برنامههایی از جمله نقد و بررسی آثار ادبی، شاهنامهخوانی و نشستهای ادبی برگزار کنند.
حسینزاده خاطرنشان کرد: اجرا و ترویج این قبیل برنامههای فرهنگی به طور قطع میتواند رسالت ادبیات و شاهنامه را که حفظ و حراست از زبان فارسی است استمرار دهد.
همچنین دکتر محمدرضا صالحیمازندرانی عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: از میان تمام آثار ادبی ایران و جهان شاهنامه بزرگترین اثر ادبی حماسی در طول تاریخ است.
وی با تاکید بر اینکه باید دغدغه حفظ زبان فارسی و آثار ادبی مفاخر ملی را داشته باشیم گفت: در شاهنامه فردوسی پیشنه فرهنگ، تمدن و تاریخ چند هزار ساله ایران زمین به صورت کامل و جامع ترسیم شده که این اثر ادبی را به سند فرهنگ و تمدن برای کشور ایران تبدیل کرده است.
استاد زبان و ادبیات فارسی با بیان اینکه تحقیقات درمورد شاهنامه نشاندهنده حس نوعدوستی و حقوق بشر ملت ایران از گذشتههای دور است گفت: خالق شاهنامه حکیمی است که تمام علوم زمان خود را میدانست و نوع داستانپردازی، نگرش زبانی به ادبیات و شعر، بلاغت در تصویرآفرینی، تفاوت روایتگری داستانی و جنبه هنری و ادبی شاهنامه نشاندهنده بلوغ داستانپردازی حکیم ابوالقاسم فردوسی است که باعث شده این اثر ادبی برای همه دورههای تاریخی ایرانزمین جاودانه بماند.
صالحیمازندرانی یادآور شد: از قرن ۱۹ تمایل شاعران به آثار ادبی مشرقزمین و ترجمه آنها بیشتر شد و جالب اینکه آنچنان تحت تأثیر شاهنامه قرار گرفتند که به بازآفرینی داستانهای شاهنامه پرداختند.
وی افزود: این اثر ادبی در واقع سند اعتبار قومیت، هویت و ترسیم فرهنگ گذشته ایران به صورت وسیع و معتبر است که به طور قطع برحق است و باعث بالندگی و افتخار ایران و ایرانی مابین فرهنگهای سلطه در تمام جهان است. شاهنامه خوانی، شعرخوانی و… از دیگر برنامه های این مراسم بود. / ایسنا
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید