خانواده های نگران چشم بر آوار متروپل دارند/سیل کمک های مردمی
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی بهار اهواز ،طبق آخرین آماری که هر لحظه متغیر است، ۲۹ پیکر از زیر آوار متروپل خارج و ۳۷ نفر زخمی شدند؛ این در حالی است که هیئت دولت بعد از ۶ روز از وقوع حادثه متروپل امروز را عزای عمومی اعلام کرد.
تیمهای فوتبال نیز پیامهای تسلیت را روی بنر نصب کردند و در شروع بازی به نمایش گذاشتند؛ البته در حسینیههای مختلف و دیگر اماکن کشور از جمله مصلی و جاده ساحلی اهواز مراسمهای عزاداری مختلفی برگزار شد.
چند روزی میشود که آبادان تفاوتی با خط مقدم جبهه ندارد، ساعت سه بامداد و یا چهار صبح فرقی با هشت شب ندارد، مردم در خیابانهای منتهی به متروپل احیا گرفتهاند؛ برخی از مادران در سوگ فرزندانی که تنها آشنای خانوادگی آنها هستند به این محل آمدهاند.
خانوادههای داغدار اما خسته از خواب خرگوشی که چند ثانیهای پلکهایشان به جبر نیاز جسمی روی هم میرود، گاهی گریه میکنند و گاهی نه اشک دارند و نه صدایی برای ضجه زدن تا التیامی بر دردهای آنها باشد.
هر شب بساط عزاداری با نوای سنج و دمام و سینهزنی برپاست، گاهی هم مردم داغدار شعارهایی نسبت به بی کفایتی مدیران سر میدادند؛ یگان ویژه نیروی انتظامی به مردم عزادار آبادان ادای احترام نظامی کردند.
بوی خون و تعفن پیکرهای زیر آوار مانده در چهار ستون متروپل به مشام میرسد و این روزها و شبها مردم با دود دادن اسپند قصد خوشبو کردن هوا را دارند. مثل هر حادثه و بحران دیگری بازار شایعات و یک کلاغ چهل کلاغ گرم شده ولی اگر از همان روز اول مدیریت بحران نسبت به پخش زنده اقدام میکرد شاید مثلاً کسی فیلم پیدا کردن مصدوم در روز اول را روز ششم حادثه بازنشر نمیداد و مدعی نمیشد که یک مصدوم زنده از زیر آوار بیرون کشیده شده است.
مردم همچنان در خیابانهای منتهی به برج حضور دارند، کمکهای مردمی (نوشیدنیهایی مثل آب میوه طبیعی، آب معدنی، غذا، بستنی، آش آبادان، هندوانه، میوه و انواع ساندویچ) بین نیروهای امدادی، انتظامی و امنیتی توزیع شد؛ اصناف آبادانی به خاطر بروز این حادثه کلاه و دستکش را با قیمتهای خیلی ارزان کلاه (۳۵ هزار تومان) و دستکش (۱۳ هزار تومان) به فروش میرسانند.
خانوادههای داغدار در کوچه پس کوچههای امیری و نزدیک به متروپل پرسه میزنند، هنوز با نگرانی و چشمانی گریان چشم انتظار بازگشت پیکر اعضای خانواده خود هستند.
امدادگران حاضر در عملیات آواربرداری
مهدی یغمایی یکی از اعضای جمعیت هلال احمر و امداد و نجات که همراه با دو تیم اعزامی از بهبهان برای عملیات آواربرداری آمده است، در گفتوگو با خبرنگار مهر تاکید میکند: حجم آوار اینقدر زیاد است که در زمان لازم نتوانستیم افراد را از زیر آوار بیرون بیاوریم و این وضعیت ناراحت کننده است.
او با اشاره به اینکه اگر میشد با خروج پیکرها یک آرامشی به خانوادهها بدهیم تا حداقل یک آرامشی داشته باشند، ادامه میدهد: یکی از صحنههای تلخ و بسیار ناراحت کننده برایم، وجود پدر و مادری بودند که اینقدر فشار روحی بر آنها وارد شده بود که با بی تابی میگفتند «فرزندشان از زیر آوار با آنها تماس گرفته و گفته که زنده هستم و تقاضای کمک میکرد».
حسین امیری دیگر امدادگر هلال احمر که از رامهرمز برای آواربرداری متروپل به آبادان آمده است، در گفتوگو با خبرنگار مهر میگوید: بیشتر پیکرهای خارج شده به خاطر فشار آوار متلاشی بودند؛ از تمام مردم درخواست داریم که در حین عملیات آواربرداری ایمنی را رعایت کنند.
یکی دیگر از امدادگران خرمشهری نیز با انتقاد از عدم مدیریت واحد در عملیات آواربرداری میگوید: از روز اول به اینجا آمدم و به صورت شیفت بندی در کنار دیگر امدادگران کار میکنم؛ موقع خروج سه پیکر حضور داشتم که شکل بد و متلاشی بودن آنها حالم را بد کرد.
او انتقاد میکند: فقط برای مسئولان متأسف هستیم که با ساخت این برج چنین بلایی سر مردم آوردند.
معاون جوانان جمعیت هلال احمر خوزستان در گفتوگو با خبرنگار مهر بیان میکند: با توجه به بروز حادثه در آبادان و لزوم حضور تیمهای حمایت روانی – اجتماعی در بلایا (سحر جوانان) هلال احمر دو تیم تخصصی را که متشکل از دکترای روانشناسی و مشاوره، کارشناس ارشد روانشناسی بالینی و اعضای آموزش دیده هلال احمر هستند، به منطقه ارسال کرد.
رقیه حاجی پور با اشاره به اینکه هر تیم ۱۴ نفر هستند، ادامه میدهد: این تیمها متناسب با شرایط در منطقه مستقر هستند و با حضور در جمع خانوادههای قربانیان و داغدیده برای پذیرش وضعیت موجود به خروج از شوک به آنها کمک میکنند.
معاون جوانان جمعیت هلال احمر خوزستان یادآور میشود: شناسایی و غربالگری خانوادههای قربانیان و افرادی که نیاز به رسیدگی بیشتر دارند و همچنین مداخلات روانی و برپایی چادرهای امدادی برای استقرار خانوادههای قربانیان از جمله خدمات ارائه شده توسط تیمهای سحر معاونت جوانان جمعیت هلال احمر خوزستان بوده است.
مسببان حادثه متروپل به طور شفاف اعلام شوند
به گزارش خبرنگار مهر، ارسال پیامهای تسلیت و همدردی، اعلام عزای عمومی و یا پیدا شدن اثری از تمام پیکرهای زیر آوار مانده پایان ماجرا نیست؛ بزرگترین التیام برای مردم آبادان برخورد با خاطیان این فاجعه است، اینکه بدانند چرا منافع مالی و پول به ساخت متروپل چربیده که این روزها شاهد پرپر شدن آرزوی جوانان بسیاری هستند، جوانانی که مجرد بوده یا به تازگی ازدواج کرده یا در شرف ازدواج بودند.
البته افراد میانسال و کودکان هم از لیست متوفیان خط نخورده و آنها نیز قربانی زیاده خواهی مالک برج شدهاند؛ رعایت نشدن استانداردهای ساخت و ساز با بروز این سانحه بر کسی پوشیده نیست ولی اعلام ابعاد تخصصی آن بر عهده متخصصان امر است.
نبود یک مکان مشخص برای استقرار مدیران ستاد بحران و عملیات آواربرداری تا خبرنگاران محلی برای مصاحبه و دریافت اخبار داشته باشند، انجام مصاحبه مقابل سازهای ناپایدار که خود مدیران بارها نسبت به امکان ریزش مجدد آن اخطار دادهاند، از جمله مسائلی است که باید اصلاح شود.
تعیین نشدن یک شبکه برای پخش مستقیم یا نصب یک تلویزیون شهری برای مردم تا از تجمع آنها مقابل ساختمان جلوگیری شود از دیگر موارد اصلاحی است.
حضور زنان، فرزندان و دیگر مردم عادی در کنار محوطه کارگاهی نشان از کنترل نشدن صحیح مبادی ورودی و خروجی این حادثه بود تا جایی که مردم معمولی و بدون تخصص به راحتی در محوطه حضور پیدا میکردند ولی تأمین امنیت ساختمان به خوبی انجام شد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید